גייזי: "רדיו חזק" ספרו החדש של מרדכי נאור

  תמונה>שער הספר   

בימים אלה ראה אור ספר חדש, "רדיו חזק", שחיבר חברנו עוד מימי נחל עוז, ד"ר מרדכי (מוטקה) נאור, שבין שאר תפקידיו הרבים שימש כמפקד גלי צה"ל בשנות ה-70. הוא מספר בספר על שנותיו בתחנה, על התקשורת הישראלית ועל מדינת ישראל באותן שנים סוערות (מלחמת יום הכיפורים, המהפך הפוליטי, ביקור סאדאת ועוד).הספר ראה אור בהוצאת "אבן חושן".  להלן קטע מההקדמה:

הסוד והקסם של גלי צה"ל – מאת מרדכי נאור

 תחנת השידור הצבאית גלי צה"ל היא תופעה יחידה במינה בתולדות השידור במדינת ישראל ואולי אף בעולם כולו. דומה, שאין עוד תחנת שידור צבאית, במדינה דמוקרטית, התופסת מקום כה חשוב במערך התקשורת הלאומית ופועלת בצורה ייחודית זה שנים רבות, למעשה כמעט בכל שנותיה של המדינה.על הנושא הזה דובר ונכתב כבר לא מעט, והספר "רדיו חזק" בא להשלים את התמונה, אך מנקודת-מבט מיוחדת, של מי שעמד בראש התחנה במשך יותר מארבע שנים וחי את חייה עוד כשלוש שנים, ובסך הכל שבע שנים בדיוק.התמזל מזלי וזכיתי להימנות עם חבורת גלי צה"ל במהלך תקופה ארוכה. הכרתי מקרוב את התחנה ועובדיה ועמדתי בראשה בשנים סוערות, השנים שלאחר מלחמת יום הכיפורים, ועדת אגרנט, המהפך הפוליטי של 1977 והסכם השלום עם מצרים.  כמעט כל אחד מהימים ההם היה סוער ומרתק. לא היה לנו בתחנה אף רגע אחד של שקט. גליה של תחנת גלי צה"ל היו גבוהים תמיד. קשה? בוודאי. מאתגר? ללא ספק.זהו סיפור כללי, על אחד מאמצעי התקשורת הבולטים בישראל, ועם זאת בעל נופך אישי. עשיתי מאמץ להקיף את שבע השנים שלי בגלי צה"ל, מהן ארבע ורבע בראש התחנה, מכל זווית אפשרית. משולבים בזיכרונות האישיים אירועים כלליים של ה"סבנטיז": המלחמות, אירועים פוליטיים מרכזיים, אירועי תרבות ועוד. לעיתים הרשיתי לעצמי לחרוג מעט מהמסגרת. כך עשיתי, למשל, בתיאור פעילות התחנה בעקבות מותו של ראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון. הרחבתי את היריעה וסיפרתי על פגישותי אתו, שכל אחת מהן הייתה מעניינת ומאלפת. רוב אנשי התחנה וכל אלה שהיו קשורים אליה באותן שנים (1978-1971) מוזכרים בשמותיהם. עם זאת, ראיתי לנכון במספר מקרים – בעיקר קשים ומסובכים – להעלים שמות או לטשטש זהויות. מי שהכיר את הדברים יֵדע במה ובמי מדוברולגבי האחרים החידות יישארו בלתי פתורות.

   הדברים נכתבו לפי מיטב זיכרוני תוך היעזרות במסמכים ובדיווחים בני הזמן. הסתייעתי ברבים מאנשי התחנה ומאלה שליוו אותה באותן שנים, נפגשתי איתם וריעננתי את הפרטים. ייתכן שפה ושם נפלו טעויות. כל האחריות עלי. הוספתי גם תמונות ומסמכים המרחיבים – כך אני מקווה –  את היריעה. ועוד הרחבה – בפרקי הנספחים, המאירים את התחנה באור כללי יותר.  שם הספר לקוח משירהּ של להקת "תיסלם" אשר חובר על-ידי שלושה מבוגרי גלי צה"ל – דורי בן-זאב, יאיר ניצני, יזהר אשדות (וכן יושי שדה), והולחן על-ידי ניצני ואשדות, כך שהוא בהחלט "נשאר במשפחה". השיר אף הוקלט באולפני גל"צ.

הנכם מוזמנים להיכנס לאתרים שלנו:

  -מוטקה נאור     www.naormor.co.il

 לאה נאור              www.naorlea.co.il

                       

 

                                                                                   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *