לזכר חיים ארלוזורוב שנרצח ב-16.6.1933
אורי יסוד 16.6.2012
ד"ר חיים ארלוזורוב ז"ל
בני קריית חיים באשר הם , אלו החיים בה , אלו שעזבו , אלו שעדיין זוכרים ואלו שזהעדיין מעניין אותם !!!
היום ! מוצאי שבת לפני שבעים ותשע שנה ב – 16.6.1933 יצאו ד"ר חיים ארלוזורוב ורעייתו סימה לטיול קצר על שפת ימה של תל אביב .כדור מרצחים שם קץ לחייו של המנהיג הצעיר הכריזמטי והכל כך נערץ שרבים נבאו לו עתיד מזהיר במנהיגות היישוב ובחיים הציבוריים של מדינת ישראל (שאז עוד אף אחד לא דיבר על כך בקול רם) וראו בו את אחד המנהיגים המובילים של המדינה שבדרך . ועד היום עדיין דנים בשאלה "מי רצח את חיים ארלוזורוב" !!!
למחרת ב – 17.6.1933 התכנס ועד שכונת הפועלים שאז החלה לבצבץ ולקום לחיים והסב את שמה ל : קרית חיים ארלוזורוב
לפני כארבע שנים , נפלה לידי זכות גדולה , יחד עם ד"ר חדווה טרגר הובלנו את אירוע שנת השבעים וחמש לקריית חיים ובמסגרת זו את ה"סולחה" בין שאול ובני משפחת ארלוזורוב האחרים לבין ועד קריית חיים והענקנו להם את תעודות יקירי קריית חיים .
ההזמנה לייצג את קריית חיים ולשאת דברים בשמה בטקס האזכרה של שנת השבעים וחמש לרציחתו של חיים ארלוזורוב סגרה עבורי מעגל מאד מיוחד בשנה זו שבה התוודעתי למשפחה המיוחדת הזו .
ובעוד שנה , תמלאנה שמונים שנה לרצח ארלוזורוב ולקריית חיים . האם הדבורים הרבים סביב נושא המורשת נשארים בגדר דיבורים בלבד ? אני חושב שכן !
האם אותו גוף הנקרא ועד קריית חיים שכה ידע לפרגן כשארלוזורוב נרצח וקרא את שם השכונה הקטנה על שמו , יידע לפרגן לתושביה ולקיים אירוע מרשים ביום השמונים וכפי שמגיע לה לקריית חיים ? , אני חושב שלא !
הם עסוקים מדי בפוליטיקה ובמלחמות יהודים , אין להם זמן לתת כבוד למורשת .
כמה חבל !!!
אורי