
שלום רב,
אני מנהלת ארכיון בישוב שלי – חופית. יש לנו צריף משנות ה-50 מאה קודמת(!) שההסתדרות דאגה לתת לנו והוא מקריית חיים. אנחנו עכשיו כותבים את סיפור הצריף ונתן לי שמוליק שפירא את האתר שלכם. מי שדאג להביא לנו את הצריף היה יו"ר מועצת הפועלים בנתניה. שמור ומשמש אותנו עד היום. כנראה היה במחנה בריטי ברחוב א' עד הכרזת המדינה כשהבריטים עזבו.
יודעים משהו? כל מה שתוכלו לספר, צילומים יתקבל בתשואות!!
תודה
רותי מיכאל, חופית
תגובה מאלי רביד{ליישי}
לרותי שלום 21.8.21
בנושא הצריף שנדד מקרית חיים לחופית:
- מחנות צבא בריטי בקרית חיים המזרחית.
בקרית חיים היו שני מחנות צבא בריטים. האחד , בשטח מצומצם בצידו המערבי של רחוב א' { אלכסנדר זייד }ועד מסילת הרכבת חיפה -נהריה, והשני , במתחם גדול מאד , בצידו הדרומי ולאורך רחוב כ' { היום רחוב בן צבי } ועד לצפונו של אזור התעשייה של מפרץ חיפה . בית משפחתנו היה מול הכניסה למחנה זה. באחד המבנים של המחנה הבריטי ברחוב א' , פעל לאחר צאת אחרוני החיילים הבריטים מהארץ ,קן התנועה המאוחדת שהייתה לאחר האיחוד עם "הנוער העובד " לתנועת הנוער העובד והלומד." הקן פעיל ושוכן באותו מתחם. גם היום. אינני זוכר צריפים מסוג וסגנון שאת מציגה בצילום, שהיו בעבר במחנות הצבא הבריטי בקריית חיים.
- הכשרות קיבוצים בקרית חיים.
קריית חיים נוסדה ב1933. בגבולה הצפוני , רחוב כ'ג { הגובל עם קריית מוצקין היום רחוב הקיבוצים }, הכשרות של קיבוצים רבים , ששהו כאן חודשים ואף שנים , עד שהקימו את קיבוץ הקבע שלהם. בנוסך לאלה ששכנו בגבולה הצפוני של הקריה , שכנה הכשרה גם בחלקה המערבי של הקריה ,מעבר למסילת הרכבת .מרבית חברי ההכשרות הללו גרו בצריפים שהיו של הסוכנות היהודית. ועד כמה שמוכר לי , רובם הגדול , ואולי גם כולם , פורקו והוקמו מחדש ביישובי הקבע.{ הקיבוצים שהקימו }.יתכן והצריף שלכם נדד מקרית חיים אליכם , לחופית, מאחת ההכשרות הללו אך אין לי סימוכין לכך.
בקריית חיים הייתה בשנות ה-50 מעברת עולים ששכנה בקרבת מחנות הצבא הבריטי. בשנת ההקמה של חופית , פורקה המעברה. אולי הצריף נדד אליכם מכאן ??